loading icon

Promocija (OLIGOGAL® Mg Direct - Galenika)

promotion_photo

Uticaj nedostatka magnezijuma na naš organizam i važnost njihove nadoknade

U sadejstvu sa drugim elementima, magnezijum je neophodan za veliki broj procesa u našem organizmu. Opšte su poznati blagotvorni efekti koje ima na naše nerve i mišiće, što je prepoznato za primjenu kod sportista i rekreativaca. Medjutim, on ima pozitivan uticaj i na snižavanje rizika od kardiovaskularnih bolesti. Zbog toga se preporučuje osobama sa povišenim krvnim pritiskom, posebno onima koji imaju pojačanu fizičku aktivnost kada je prisutno i fiziološko povećanje pritiska (zbog napora).

Magnezijum pozitivno utiče i na insulin, olakšava transport šećera u ćelije i normalizuje nivo šečera u krvi što smanjuje rizik od razvoja dijabetesa tip 2. Takodje ima laksativni efekat, jer utiče na zadržavanje tečnosti u crijevima.

Nedostatak magnezijuma često je primjetan u proljećnim mjesecima, kada je aktivnost organizma povećana, a javlja se neobjašnjiv umor i pospanost, jer nam nedostaje optimalna količina magnezijuma.

Tada se savjetuje dodatna suplementacija organizma magnezijumom. Oligogal® Mg Direct je prašak za direktnu oralnu upotrebu, najfinije praškaste strukture i prijatne arome višnje. On predstavlja dodatni izvor magnezijuma, vitamina B1, B6, K2, D3 i folata, namijenjen sportistima i osobama koje se osjećaju umorno i iscrpljeno.

Oligogal® Mg Direct preporučujemo i osobama čije je zdravlje kardiovaskularnog sistema narušeno, jer pored magnezijuma sadrži vitamine koji sinergističkim djelovanjem upotpunjuju i potenciraju blagotvorno djelovanje magnezijuma na kardiovaskularni sistem.

Magnezijum ima veoma važno mjesto i u funkcionisanju organizma žena: neophodan je u trudnoći, jer utiče na izgradnju kostiju i zuba, ali i na stvaranje nerava i mišića kod bebe. Uzimanje magnezijuma i vitamina B pomaže ženama u premenstrualnom periodu kod čestih promjena raspoloženja, a i kod ispoljene anksioznosti i znakova depresije. Zbog svog sastava Oligogal® Mg Direct je prava podrška  ženama, jer sadrži i Vitamin K2 koji poboljšava zdravlje kostiju i može imati uticaja na osteoporozu koja je čest problem kod žena u starijem dobu. Vitamin K2 utiče na arterije i srce tako što sprečava kalcifikaciju i zakrečenje arterija, sprečava pojavu kamena u bubregu, utiče na strukturu kože tako što usporava njeno starenje, a doprinosi i boljoj funkcionalnosti nervnog sistema.

Uz Oligogal® Mg Direct, 100% je moguće živjeti u balansu!

Lista apoteka za ovu akciju

( 1 rezultat )

PRIKAŽI NA MAPI