loading icon

Promocija (RINOFF® sprej za nos - Galenika)

promotion_photo

Brza pomoć kod zapušenog nosa

Zapušenost nosa je prateći simptom oboljenja gornjeg respiratornog trakta, kao što su alergijski rinitis, rinosinusitis, nealergijski rinitis i nazalna polipoza. Pored toga, zapušenost nosa je takodje čest simptom upale srednjeg uha (Otitis Media) i astme, a može doprinijeti nastanku ili pogoršanju poremećaja sna, uključujući opstruktivnu apneju u snu. Patofiziologija nazalne kongestije tj. percepcija smanjenog protoka vazduha u nosu ili osjećaj punoće lica, uključuje: upalu sluzokože, povećanu nazalnu sekreciju i otok/edem tkiva.

Najčešće korišćeni ljekovi za liječenje zapušenog nosa su lokalni dekongestivni rastovori, u obliku kapi ili sprejeva, odnosno preparati koji djeluju lokalno na sluznicu nosa, dovodeći do sužavanja krvnih sudova (vazokonstrikcije) i posledičnog smanjenja otoka sluzokože nosa. Time se otklanja zapušenost nosa. Lokalni nazalni dekongestivi su brzi, snažni ljekovi, koji su posebno efikasni za smanjenje nazalne kongestije.

Mogu se podijeliti u dvije velike grupe: simpatomimetički amini (kokain, amfetamin, adrenalin, efedrin)  i imidazolini (oksimetazolin i ksilometazolin).

Rinoff® sprej za nos, u dvije doze 0,5 mg/mL (za djecu od 6.godine) i 1 mg/mL (za odrasle), ksilometazolin-hidrohlorid je lijek koji olakšava simptome kod kongestije nazalne sluzokože, perenijalnog i alergijskog rinitisa (uključujući polensku groznicu) i sinuzitisa. Koristi se jednostavno gdje pacijent prema potrebi ubrizga jednu dozu spreja u svaku nozdrvu, 1 do 3 puta dnevno, ne više od 3 puta na dan i ne duže od 7 dana.

Prednost primjene spreja u odnosu na kapi je mogućnost primjene spreja u bilo kom položaju tijela, nema slivanja niz grlo i mikročestice spreja ravnomjerno oblažu sluzokožu nosa i sinusa.

Rinoff® sprej za nos dovodi do brzog i efikasnog ublažavanja simptoma začepljenog nosa. Djeluje u prvim minutima, jednostavno se upotrebljava i ima dugotrajni efkat.

Lista apoteka za ovu akciju

( 1 rezultat )

PRIKAŽI NA MAPI