Koenzim Q 10 – Eliksir vitalnosti, mladosti i ljepote

26. January, 2019  •  Apoteke Maxima
koenzim-q-10-eliksir-vitalnosti-mladosti-i-ljepote_1301151811


Koenzim Q10 je prirodni sastojak svakog ljudskog organizma i nalazi se svakoj ćeliji i tkivu.

Kao takav, uključen je u veliki broj bioloških funkcija, uključijući i one koje proizvode energiju i neutrališu slobodne radikale čineći ćelije unutar tijela zdravijim.

Koenzim Q10 sa godinama opada

Mlad organizam ima sposobnost da proizvede velike količine koenzima Q10. Međutim, različiti faktori poput starenja i stresa mogu smanjiti njegov nivo. Kao rezultat toga, sposobnost ćelija da se regenerišu, počinje naglo da pada.

Kada je pad koenzima Q10 u korelaciji sa procesom starenja, onda se to smatra jednim od najpreciznijih biomarkera da naše tijelo, htjeli mi to ili ne, stari.

Apoteke Maxima vam ukazuju na benefiti koje donosi redovna upotreba koenzima Q10.

Koenzim Q10 proizvodi energiju u Vašem tijelu

Postoji nekoliko značajnih uloga koje koenzim Q10 ima u tijelu. On je zaslužan za mnoge hemijske reakcije, u stvari proizvodi 96% energije u našem tijelu. Bez ovakve vrste biohemijskih reakcija, naše ćelije ne bi mogle da se dijele i rastu.

Vitamini i minerali

Veliki broj ljekara smatra da koenzim Q10 pomaže kako u liječenju pojedinih oboljenja, tako i u mršavljenju. Već sada postoje dokazi da se može koristiti za liječenje Parkinsonove bolesti, bolesti srca, nekih vrsta kancera, visokog krvnog pritiska i mnogih drugih bolesti.

Koenzim Q10 i njega kože, kose i noktiju

Pored svih svojih blagodeti koenzim Q10 igra bitnu ulogu kada je njega kože u pitanju.

Menopauza se vezuje za proces starenja i sa njom dolazi do opadanja nivoa koenzima Q10 u organizmu. Istraživanja su pokazala, da žene preko 30 godine starosti, imaju koenzim Q10 ispod optimalnog nivoa. To kao posledicu ima smetnje u sposobnsti da koža proizvodi kolagen i elastin. Kolagen zapravo čuva ljepotu kože, dok joj elastin daje fleksibilnost. Gubitak kolagena i elastina čini kožu starijom i utiče na pojavu bora.

Enzim Q10 kao snažan antioksidant

Koenzim Q10 je snažan antioksidant, on u tijelu neutrališe slobodne radikale, koji su jedan od osnovnih razloga starenja.

Blistava koža lica

Koristeći anti age kreme koje sadrže koenzim Q10 možete usporiti proces starenja. Koenzim prodire duboko u kožu hraneći je i obezebjeđujući antioksidante koji zapravo stvaraju kolagen i elastin neophodan vašoj koži.

Koenzim Q10 pomaže u mršavljenju

Nedostatak koenzima Q10 uzrokuje ne samo promjene na koži veći i na Vašem tijelu. Masne naslage i celulit će njegovom upotrebom polako početi da se tope. Naime, pomaže u ubrzavanju metabolizma i na taj način doprinosi i gubitku viška kilograma.

Istraživanja su čak pokazala da nedovoljna količina koenzima Q10 utiče na pojavu gojaznosti!

Apoteke Maxima nude proizvode koji će doprinjeti očuvanje vašeg zdravlja, vitalnosti i ljepote. Pored lijepe kože, kose i noktiji cijeli organizam će osjetiti promjenu. Nivo energije će vam porasti, metabolizam će se ubrzati a suvišni kilogrami će nestati.

Redovnom upotrebom, koenzim Q10 postaće glavni saveznik u očuvanju vašeg zdravlja i ljepote.

 

 

 

 

Izvor: Apotekemaxima.me